Ferdinand Bijzet

Ferdinand Bijzet

Ferdinand Bijzet (1976) in directeur en opleider bij het Kempler Instituut Nederland (KIN).

Als elf jarige jongen verhuisde hij samen met zijn ouders naar Zuid Afrika en groeide hij verder op in de blanke stad Pretoria. In die jaren kwam de Apartheid tot zijn eind, maar ervoer hij hoe dat denksysteem grote invloed had op zijn omgeving en ook op hem. Hij maakte bewust de omwenteling van Apartheid naar democratie mee, en remigreerde daarna weer naar Nederland waar hij de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening volgde. Een van zijn ontdekkingen, jaren na zijn terugkeer, is hoe racisme (zelfs als je je er tegen verzet) toch invloed heeft op je eigen denkbeelden.

Werken met mensen is jezelf tegenkomen in je kracht, maar ook in je kwetsbaarheid. Ferdinand ontdekte zijn passie voor het werken met mensen, maar ook zijn angst voor wat er gebeurt als je het niet meer weet. Als je niet presteert. De impasse die dit met zich meebracht leidde hem naar de opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie van het Kempler Instituut. “Daar ontdekte ik dat ik me niet anders en groter hoef voor te doen dan dat ik ben, maar dat juist door persoonlijk en eerlijk over mijn kwetsbaarheid te zijn ik een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen kan zijn.”

Aan het Kempler Instituut behaalde hij zijn erkenning als Gestalttherapeut. Hij is houder van het Europees Certificaat Psychotherapie. Ook volgde hij de opleiding tot NVRG  Systeemtherapeut aan het ISSOOH.

Vanaf 1999 heeft Ferdinand gewerkt binnen het maatschappelijk werk, de GGZ en de laatste jaren als systeemtherapeut en gestalttherapeut in zijn eigen praktijk Relatie-herstel. Hij specialiseerde zich in de hulpverlening aan mannen met een seksuele verslaving en in het herstelproces na een vertrouwensbreuk. Daarvoor ontwikkelde hij de methode S.A.M.E.N.  In 2005 won hij de identiteitsprijs van de GH voor zijn behandelmethode bij seksuele verslavingen.

Sinds 2009 is hij betrokken als trainer bij het Kempler instituut en sinds 2011 is hij directeur van deze organisatie. Ferdinand geeft veel trainingen en lezingen op het gebied van persoonlijk leiderschap, empowermemt, systeemgericht werken, relatie en gezin.

Ferdinand is als ‘deelgevende docent’ verbonden aan onze Opleiding “Ubuntu & Leiderschap” .

Annette’s blog

Het is haar missie om het diepgewortelde mensbesef Ubuntu verder te ontwikkelen en uit te dragen in ons 'samenwerken in samenleving'.

Zelfde bloed

11 | 11 | 15

Interview met: Nomalungelo Asange ’Gladys’ Pango Door: Annette...

Lees meer »
Alle blogberichten

Agenda

Adresgegevens

Annette Nobuntu Mul
Organisatie coach, Trainer & Opleider
Gestalt Psychotherapeut & Supervisor

Sint Hubertusstraat 17
5614 CH Eindhoven

Van Horneplein 3
6085 CZ  Horn

+31 (0)6 287 810 52
annette@ubuntusociety.nl

BCZ Registertherapeute: NVAGT/EAGT, NAP en ECP/EAP ®
Executive- en Organisatie Coach: NOBCO en EMCC ®
Vertrouwenspersoon OO en Integriteit: LVV/CRP ®
Licentienummer: 901048R
AGB-Code Persoonlijk: 94-103379 en 90-038890
AGB-Code Praktijk Ubuntu Society: 94-063472 en 90-017393

BTW: NL158598441B02
KvK:  60846283

Rabo IBAN: NL 46 RABO 0163 3868 03

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.