Godelieve Spaas

Ik ben een sociaal ondernemer die nieuwe manieren van organiseren en ondernemen onderzoekt, beschrijft, ontwerpt en implementeert. Ik werk aan ondernemende organisatie dynamieken die bijdragen aan het welzijn van velen in harmonie met de aarde. Dat kan alleen door economie, samenleving en natuur weer met elkaar te verbinden in de manier waarop we leven, werken en ondernemen.

Ik werk samen met grote en kleine bedrijven waaronder: DSM (Nederland en China), de universiteit van Wageningen, Medialaan (België), Enviu (start: world changing companies), The Wire Group (impact investment); en in grote en kleine projecten zoals de ontwikkeling van The Valley (circulaire hotspot) en het co-creëren van een nieuwe Nationale omgevingsvisie (ministerie van I&M)  waarin de transitievraagstukken van deze tijd geadresseerd worden.

De afgelopen jaren werkte ik aan een proefschrift waarin ik het idee van ‘organizing fields’ ontwikkelde. Een manier van ondernemend organiseren als in een gemeenschap gebaseerd op verbinding van diversiteit en waarin de uniciteit van iedere participant gewaardeerd wordt. ‘Organzing fields’ zijn dynamisch, werken co-creatief en zijn zich bewust van de impact die ze bedoeld en onbedoeld hebben op de context waar ze deel van uitmaken en daarbuiten.

Ik ben verbonden aan de University of South Africa en werk daar met de leerstoel: Development Education, die wetenschap en inheemse kennis verbindt. Zonder de Afrikaanse visie op het leven, de vragen van mijn collega’s over mijn manier van denken, hun ongeloof over mijn aannames en hun verhalen over hun levens, gemeenschappen, werk en dromen, had ik nooit tot baanbrekende inzichten kunnen komen in mijn onderzoek en advieswerk. Telkens weer maken zij mij bewust dat wat ik vanzelfsprekend vind, dat in hun ogen en leven niet is. Dat de Westerse blik er slechts één van velen is en dat alleen door het samenbrengen van die verschillende wereldvisies en kennisdomeinen we in staat zullen zijn om de ontwikkelingsvragen die wereldwijd voor ons liggen vorm te geven.

Annette’s blog

Het is haar missie om het diepgewortelde mensbesef Ubuntu verder te ontwikkelen en uit te dragen in ons 'samenwerken in samenleving'.

Zelfde bloed

11 | 11 | 15

Interview met: Nomalungelo Asange ’Gladys’ Pango Door: Annette...

Lees meer »
Alle blogberichten

Agenda

Adresgegevens

Annette Nobuntu Mul
Organisatie coach, Trainer & Opleider
Gestalt Psychotherapeut & Supervisor

Sint Hubertusstraat 17
5614 CH Eindhoven

Van Horneplein 3
6085 CZ  Horn

+31 (0)6 287 810 52
annette@ubuntusociety.nl

BCZ Registertherapeute: NVAGT/EAGT, NAP en ECP/EAP ®
Executive- en Organisatie Coach: NOBCO en EMCC ®
Vertrouwenspersoon OO en Integriteit: LVV/CRP ®
Licentienummer: 901048R
AGB-Code Persoonlijk: 94-103379 en 90-038890
AGB-Code Praktijk Ubuntu Society: 94-063472 en 90-017393

BTW: NL158598441B02
KvK:  60846283

Rabo IBAN: NL 46 RABO 0163 3868 03

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.