Annette Nobuntu Mul (1960)
 

Annette-Nobuntu Mul (1960), woonachtig te Twello, is opleider, trainer, executive coach, supervisor & leertherapeut (Gestalt Psychotherapie), auteur en spreker.

Zij is de oprichtster van Ubuntu Society, voorzitter van Stichting Ubuntu Nederland en Hoofddocent van de opleiding ‘Ubuntu, Leiderschap & Burgerschap’ aan de Internationale School voor Wijsbegeerte te Leusden. Daarnaast is zij Vertrouwenspersoon Integriteit voor Groen Links, columnist voor tijdschrift The Optimist, Ambassadeur van MaatschapWIJ en Lid Comité van Aanbeveling Forum Levenslang.

In 2018 verscheen haar boek Opsoek naar Ubuntu en sindsdien geeft zij vele lezingen om op interactieve wijze gezamenlijk te onderzoeken wat de essentie van Ubuntu – I am because we are and we are because the planet is- concreet voor ons land kan betekenen in samen werken en samen leven.

Al vele jaren, op 18 juli, organiseert zij Mandeladag in samenwerking met Herman van Veen Arts center.

Annette ontving in 2017 The African Recognition Award.

Sinds juli 2019 is zij de levenspartner van Jan Terlouw.

                     foto Sanne Terlouw


Iedere dag van mijn leven tracht ik mij in werk en leven in te zetten voor een duurzame en inclusieve wereld, gedreven door de spirit van Ubuntu. Ubuntu, het diepgeworteld Afrikaans mens en wereldbeeld is mijn bron en baken. De intergenerationele en mondiale verbinding tussen verleden, heden en toekomst. De stroom van ons bestaan. Een stroom, die maakt dat we altijd kunnen herbeginnen.

Umntu Ngmuntu Ngbantu: People are people because of other people. Deze fundamentele bewustwording mocht volgens Aartsbisschop Desmond Tutu nog extra worden aangevuld met I am because we are and we are because the planet is. Een amor mundi.

Het (neo)liberalisme heeft onze westerse wereld qua welvaart geen windeieren gelegd. Het is echter schokkend om te beseffen dat wij westerlingen met ons koloniaal verleden landen en volkeren hebben uitgebuit en met dezelfde liberale geest van ‘survival of the fittest’ de aarde aan het uitputten zijn. De natuurwet van elke competitieve relatie geldt: Waar één wint, verliezen beiden. Zowel migranten als de aarde lijken nu ons ‘probleem’ te zijn, maar als we op diep niveau gaan beseffen dat we allen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, dan omarmen we de kracht van diversiteit, dragen met liefde zorg voor onze Moeder Aarde, erkennen we ons aller verleden en helen daarmee onszelf en de toekomst voor onze kinderen. De wereld van nu vraagt om coöperatief leiderschap. Immers alle grote actuele vraagstukken zijn mondiaal en enkel en alleen op te lossen met en vanuit een solidair, gelijkwaardig en rechtvaardig samen. Onder dit handelen huist een onderstroom van collectief bewustzijn, het inter-zijn, hetgeen we kunnen, welhaast moeten gaan leren van het continent Afrika: Ubuntu!

Laten we elkaar omarmen en vasthouden. Niet strijden tegen elkaar, maar samen strijden voor een vruchtbare, verzoenende en duurzame wereld voor iedereen!

Adresgegevens

Annette Nobuntu Mul
Founder Ubuntu Society, Hoofdopleider Ubuntu-opleidingen, Auteur en Spreker

Dijkhofstraat 10
7391 TG TWELLO

+31 (0)6 287 810 52
annette@ubuntusociety.nl

BCZ Registertherapeute: NVAGT/EAGT, NAP en ECP/EAP ®
Executive- en Organisatie Coach: NOBCO en EMCC ®
Vertrouwenspersoon OO en Integriteit: LVV/CRP ®
Licentienummer: 901048R
AGB-Code Persoonlijk: 94-103379 en 90-038890
AGB-Code Praktijk Ubuntu Society: 94-063472 en 90-017393

BTW: NL001830328B49
KvK:  60846283

Rabo IBAN: NL 46 RABO 0163 3868 03

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.