Recensie

Janneke van Eldonk

Hoe kunnen we verschillend samen zijn?

Dit thema gold niet alleen binnen de opleiding ACL waarin leidinggevenden uit verschillende sectoren: zorg, bedrijfsleven en onderwijs met elkaar gewerkt hebben om hun leiderschapskwaliteiten / inzichten
te vergroten. Maar heb ik, juist door de diverse ontmoetingen tijdens de studiereis naar Zuid-Afrika, ervaren dat onderwijs een grote rol speelt wanneer het gaat om maatschappelijke veranderingen.
Onderwijs is de verbindende factor om kinderen een stevige basis mee te geven om te kunnen leven en werken met respect voor ieders eigenheid, talenten en kwaliteiten.
Iets waar grote behoefte en noodzaakbeleving aan is binnen onze huidige maatschappij en samenleving.

Janneke van Eldonk

Directeur Basisschool Imam Albogari

‘s-Hertogenbosch


Ron Stevens

45 jaar, geef indirect leiding aan +/- 100 medewerkers, academisch geschoold, heel veel productinhoudelijke en managementtrainingen gevolgd maar nooit echt in de spiegel gekeken en/of aan mezelf gewerkt!
Wie ben ik, waar kom ik vandaan, waarom ben ik wie ik ben, wat wil ik, wat vind ik echt belangrijkmaar ook wie ben ik als leider, etc etc.Vanuit dit vertrekpunt heb ik mij ingeschreven voor de opleiding Authentiek Contextueel Leiderschap en na veel wikken en wegen heb ik besloten om ook in te schrijven op de studiereis naar Zuid-Afrika.

Om in Zuid-Afrika vanuit een totaal andere context naar jezelf als mens en als professional te kijken is een verrijking geworden van mijn leven. Het gesprek op Robbeneiland met een voormalige gevangene
die als antwoord geeft op de vraag “Heeft u geen wrok tegen de blanken?” : “When we keep fighting we destroy their future!”, wijzend naar een aantal kinderen, heeft diepe indruk op me gemaakt. Als ook het verhaal van Amy Biehl en de oprichting van de gelijknamige foundation.

De indrukwekkende ontmoetingen in de townships Khayelitsha  en Gugulethu waar ik heb mogen ervaren wat echt samenwerken is. Niet op het niveau van intellectuele ontwikkeling maar op het gebied van primaire levensbehoefte. De ontmoetingen met Zuid-Afrikaners en hun kijk op de wereld vanuit hun perspectief. Maar ook de ruimte voor zelfreflectie en het nadenken over je levensvragen waarbij de positieve feedback, kritische vragen en oprechte interesse van de trainers en overige deelnemers zorgden voor de diepgang waar ik me in de hectiek van alle dag geen tijd voor gun. 

Kortom een reis die meer dan heeft voldaan aan mijn verwachtingen, mij verrijkt heeft als mens en als professional. Deze lijn is vervolgens doorgetrokken tijdens de opleidingsdagen.
Die waren doorspekt met praktische theorieën, inzichten en diepgang, direct toepasbaar in mijn functie en daarmee ten gunste van mijn organisatie!

Ron Stevens

Adjunct Directeur Particulieren

Rabobank Roermond-Echt

 

Studiegroep 2017

 

Adresgegevens

Annette Nobuntu Mul
Founder Ubuntu Society, Hoofdopleider Ubuntu-opleidingen, Auteur en Spreker

Dijkhofstraat 10
7391 TG TWELLO

+31 (0)6 287 810 52
annette@ubuntusociety.nl

BCZ Registertherapeute: NVAGT/EAGT, NAP en ECP/EAP ®
Executive- en Organisatie Coach: NOBCO en EMCC ®
Vertrouwenspersoon OO en Integriteit: LVV/CRP ®
Licentienummer: 901048R
AGB-Code Persoonlijk: 94-103379 en 90-038890
AGB-Code Praktijk Ubuntu Society: 94-063472 en 90-017393

BTW: NL001830328B49
KvK:  60846283

Rabo IBAN: NL 46 RABO 0163 3868 03

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.