Nieuws

05 | 11 | 19

Mandeladag 2020

Ubuntu, wij zijn de AARDE!

Ubuntu, wij zijn de AARDE!

67 bijzondere verhalen door en over bijdragende mensen

Op 18 juli ieder jaar herdenken we een van onze grootste leiders aller tijden: Nelson Mandela. Madibaday, zijn verjaardag.

Aartsbisschop Desmond Tutu zei op de sterfdag van Mandela: “Madiba zou niet gewild hebben, dat we hem zouden vereren als een stenen standbeeld. Hij zou willen dat we zijn mensvisie en grondhouding voorleven en voortleven: Living the legacy! En wel in de spirit van Ubuntu: Ik ben omdat wij zijn en wij ... zijn de AARDE! André Nijhof, hoogleraar Sustainability aan de Nyenrode Universiteit en Annette Nobuntu Mul, founder van Ubuntu Society en voorzitter van Stichting Ubuntu Nederland, willen in dat licht een gerichte actie in het leven roepen en hierbij jullie allemaal uitnodigen:
 

Word jij Deelgever van Ubuntu in onze samenleving? 

Word één van de 67 schrijvers voor de bundel

 

Ubuntu, wij zijn de AARDE!


Die ‘speciale ander’ vereeuwigd in en door jouw verhaal!
 
 • Schrijf een persoonlijke bijdrage over een andere persoon die jij ziet in zijn/haar speciale bijdrage aan de duurzaamheid in onze samenleving, aan onze aarde. Door zijn of haar bijdrage aan duurzaamheid m.b.t. leiderschap, in organisatie of project in de ander te zien en hierover te schrijven leef je al twee belangrijke elementen van Ubuntu voor: de kracht van ‘storytelling’ en ‘Sawubona’, het zien van de ander.
 • Het kan een kleine anekdote zijn, waarin jij de parel ziet en benoemt. Barack Obama noemde op Mandeladag 2018 in Soweto deze parel: even when it’s small, oh no, especially when it’s small!
 • Schrijf je tekst compact, tussen de 500-600 woorden.
 • Maak in je tekst ook een verbinding met wat het jou doet, wat je leert dan wel geleerd hebt van deze persoon en situatie. Waarin inspireert of inspireerde deze persoon jou?
 • Het is de bedoeling om in ons land het licht te laten schijnen op hoe bijzondere personen invulling geven aan “I am because WE are; WE are because our PLANET is”. Te beginnen met wie jij ziet. Liefst personen die niet zo vaak op een podium staan, maar die dat volgens jou wel verdienen. Laten we deze parels koesteren, benoemen en laten zien en schijnen!
 • We streven naar 67 inzendingen. Symbolisch 67, omdat Nelson Mandela 67 jaar van zijn leven heeft gewijd aan de mensenrechten in de wereld. Deze 67 anekdotes zullen gebundeld gaan worden tot een boek met voorwoord van Jan Terlouw en medewerking van Herman van Veen ( Arts Center). Op 18 juli 2020 zal de bundel worden gelanceerd op Landgoed de Paltz en jullie als auteurs worden op deze feestelijke dag uitgenodigd om jullie verhalen voor te lezen en degenen over wie jullie geschreven hebben uit te nodigen als introducé.
 • Om dit alles te organiseren, redigeren en bundelen kost natuurlijk tijd en geld. Maar … wij willen hier, voor alle duidelijkheid, niet aan verdienen. In het licht van Ubuntu ‘you build a living by what you earn, but you build a life by what you give’ vragen wij van iedere inzender het symbolische bedrag van € 67,-.
 • Hiermee word je Deelgever aan Stichting Ubuntu Nederland.
 • Deze 67 x 67 euro gaat naar de ontwikkelingsprogramma’s van onze projecten in Zuid-Afrika. Met deze gift is een cirkel rond. Wij danken Nelson Mandela voor Ubuntu, zijn geschenk aan de wereld. Wij geven symbolisch een re-gift aan de kinderen van zijn land.
 • Voor informatie en inzending neem svp contact op met:  Mandeladag2020@ubuntusociety.nl  
 • Stuur je inzending op vóór 1 maart 2020.
 
Wees welkom op Mandeladag, 18 juli 2020 Landgoed de Paltz:
Herman van Veen Arts Center te Soest.

We vieren de dag samen, in de spirit of Ubuntu en heten jullie van harte welkom!
André Nijhof & Annette Nobuntu Mul
Herman van Veen Arts Center

Adresgegevens

Annette Nobuntu Mul
Founder Ubuntu Society, Hoofdopleider Ubuntu-opleidingen, Auteur en Spreker

Dijkhofstraat 10
7391 TG TWELLO

+31 (0)6 287 810 52
annette@ubuntusociety.nl

BCZ Registertherapeute: NVAGT/EAGT, NAP en ECP/EAP ®
Executive- en Organisatie Coach: NOBCO en EMCC ®
Vertrouwenspersoon OO en Integriteit: LVV/CRP ®
Licentienummer: 901048R
AGB-Code Persoonlijk: 94-103379 en 90-038890
AGB-Code Praktijk Ubuntu Society: 94-063472 en 90-017393

BTW: NL001830328B49
KvK:  60846283

Rabo IBAN: NL 46 RABO 0163 3868 03

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.