Veelgestelde vragen Okavango Ubuntu Experience

Hoe lang is de vlucht van Johannesburg naar Maun in Botswana?
De vlucht duurt ongeveer 2 uur.

Waar is mijn eerste overnachting?
We ontmoeten je bij aankomst in Maun en rijden vervolgens naar Thamalakane River Camp, dat ongeveer 20 minuten van de luchthaven ligt.

Hoe ver is de trail van Maun?
Het startpunt van onze trail ligt op ongeveer 3 uur rijden van Thamalakane River Camp. De rit, in een open landcruiser, is een geweldige introductie tot de Okavango Delta. We passeren onderweg talrijke traditionele dorpen en langzaam komt het betoverende deltalandschap tevoorschijn. Het drop off punt is dicht bij ons trail camp.

Welke weersomstandigheden kan ik verwachten?
September is een zeer zachte maand, met koele tot warme dagen en koele nachten. Er wordt meestal geen regen verwacht. Overdag kan de temperatuur boven de 30 °C uitkomen en 's nachts ligt de temperatuur rond de 15 °C. De wandelomstandigheden zijn goed met relatief milde dagen.

Zijn malariatabletten aan te raden?
De Okavango Delta wordt beschouwd als een endemisch malariagebied en daarom adviseren wij reizigers hun huisarts of de GGD te raadplegen over het al dan niet gebruiken van malariatabletten.

Is er elektriciteit of wifi?
Er is 220V elektriciteit en wifi (en mobiele ontvangst) in Maun. Tijdens de trail kunnen we beperkt gebruik maken van powerbanks op zonne-energie, maar er is geen wifi of telefoonverbinding gedurende de tocht. Op de laatste dag kun je eventueel gebruik maken van wifi op de luchthaven.

Zijn de wandelingen zwaar?
Nee, helemaal niet. Het is niet de bedoeling om grote afstanden af te leggen of onszelf fysiek uit te dagen. Afhankelijk van de bewegingen van het wild verkennen we langzaam en geduldig de regio. Het terrein is vlak en soms zanderig.

Hoe is de accommodatie tijdens de tocht?
We maken gebruik van 2,4 m² grote ripstop koepeltenten met een emmerdouche en een composttoilet. De tenten hebben een muskietennet, bedlinnen, dekbedden en kussens. Er is een kleine 12V lamp.

Wat voor eten kan ik verwachten?
Er worden stevige maaltijden bereid op het vuur. Een combinatie van zetmeel zoals aardappelen, rijst of pasta met verse groenten, fruit, vleeswaren, kaas en salades. Dieetwensen zijn meer dan welkom.

Wie zal ons begeleiden?
Alan begeleidt de tocht als privé-wildernisgids vanaf de aankomst in Maun. Er zullen ook lokale kampbegeleiders en kanogidsen zijn. Alle wandelingen worden geleid door Alan en een lokale gids.

Zullen we wilde dieren zien?
Ja! Onderdeel van de tocht is het zoeken en volgen van sporen van groot wild zoals olifanten, buffels, giraffes, zebra’s en antilopen. We kunnen zelfs roofdieren als leeuwen, hyena’s en wilde honden tegenkomen. De nadruk ligt op een holistische wilderniservaring, maar de sensatie van het te voet zien van groot wild is een zeer belangrijk onderdeel.

Is er schoon drinkwater?
Het water van de Okavango Delta is volkomen veilig om te drinken zolang het uit helder stromende bronnen komt. Als alternatief is er voldoende flessenwater.

Heb ik contant geld of creditcards nodig?
De enige extra kosten zijn de persoonlijke drankjes en het diner in het Thamalakane River Camp, die per creditcard kunnen worden afgerekend. De kosten voor de 4 nachten op de trail zijn inclusief. Fooien en curiosa onderweg kun je betalen in euro’s.

Wat moet ik meenemen?
Zo min mogelijk! Je kunt het beste maximaal drie keer van kleding wisselen en lichtgewicht, sneldrogende kleding meenemen. Voor de wandelingen raden we je aan om een korte broek en een lichte fleece (en eventueel een lichtgewicht regenjack als back-up) te dragen. Verder een paar goede (ingelopen!) wandelschoenen, sneakers of sandalen, een sarong en een hoed. Graag in neutrale kleuren! Tot slot zijn een goede hoofdlamp, zonnebrandcrème en persoonlijke toiletartikelen noodzakelijk. Als je wilt, kunnen we je een uitgebreide paklijst sturen.

Eerste hulp?
Alan en de jongens zijn gediplomeerde EHBO'ers en hebben een uitgebreide EHBO-doos bij zich. Wel raden we deelnemers aan om een persoonlijke kit met basisbenodigdheden en eventueel persoonlijke medicijnen mee te nemen. In het onwaarschijnlijke geval van een noodgeval hebben we een satelliettelefoon in het kamp, zodat we contact kunnen opnemen met een reddingsbrigade.

Heb ik genoeg kleding en uitrusting?
Ja! De bedoeling van een wildernis trail is om licht te reizen met minimale voorraden. Dit is een belangrijk concept, dus we raden deelnemers aan te reizen met een kleine, zachte tas. Er zijn geen formaliteiten in de bush en de trail is zeer ontspannen.

 


 

Adresgegevens

Annette Nobuntu Mul
Founder Ubuntu Society, Hoofdopleider Ubuntu-opleidingen, Auteur en Spreker

Dijkhofstraat 10
7391 TG TWELLO

+31 (0)6 287 810 52
annette@ubuntusociety.nl

BCZ Registertherapeute: NVAGT/EAGT, NAP en ECP/EAP ®
Executive- en Organisatie Coach: NOBCO en EMCC ®
Vertrouwenspersoon OO en Integriteit: LVV/CRP ®
Licentienummer: 901048R
AGB-Code Persoonlijk: 94-103379 en 90-038890
AGB-Code Praktijk Ubuntu Society: 94-063472 en 90-017393

BTW: NL001830328B49
KvK:  60846283

Rabo IBAN: NL 46 RABO 0163 3868 03

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.